Linsepostej med svampe

Giver ca. 1 liter fars.

Fremgangsmåde
Start med at koge linserne i rigeligt vand uden salt til de er møre, dræn dem grundigt og køl dem helt af til køleskabs temperatur.

Udblød Shiitakesvampene.

Rist krydderierne og derefter gærflagerne til de er gyldenbrune.

Riv osten groft.

Snit løg og hvidløg groft og steg dem til det er som brunede løg i 30 g olie.

Tilsæt det sidste minuts tid tomat pure og køl af.

Skær champignon i skiver og steg dem i 30 g olie til de har en stegt farve. Køl af.

Dræn Shiitake grundigt og steg dem i 30 g olie til de får en stegt farve. Køl af.

Blend nu linserne med salt i 1 minut for fuld styrke.

Tilsæt under lavere styrke æg og så fløde og resten af ingredienserne undtagen rismelet.
Blend det lind og  tilsæt til sidst rismel.

Sæt farsen på sprøjtepose.

Sprøjt farsen op i en leverpostej form eller f.eks. et patent/sylte glas.

Bag i vandbad ved 30 procent damp ved 150 grader til den har sat sig
(et mellemstort sylteglas skal have ca. 15-20 minutter).

Køl af og server som du ville servere en leverpostej.